RAMALAN PELABURAN PERAK DAN KENAPA BELI PERAK 2019

Ramalan Pelaburan Perak Dan Kenapa Beli Perak 2019

Ramalan Pelaburan Perak Dan Kenapa Beli Perak 2019

Ramalan pelaburan perak dan kenapa beli perak 2019 dengan 10 alasan beli silver bar sebagai bukti masa terbaik memulakan pelaburan silver tahun 2019

Jongkong Perak adalah logam berharga yang dapat digunakan sebagai pelaburan seperti emas. Dahulu emas dan perak digunakan sebagai mata wang iaitu dinar dan dirham. Kini perak merupakan wang yang bertukar bentuk dan digunakan sebagai pelaburan dan simpanan nilai. Pelaburan perak melibatkan pembelian jongkong perak, silver bar, syiling dirham untuk simpanan, aset harta dan pelindung kejatuhan nilai wang dan menjual jongkong perak tersebut apabila harga silver dalam pasaran dunia tinggi untuk mendapat keuntungan.

Cikgu Zaidi Emas Pengedar Emas Dan Perak

Cikgu Zaidi Emas Pengedar Emas Dan Perak

Saya terpanggil untuk menulis artikel pelaburan perak setelah beberapa pelabur emas berpengalaman telah mula membeli perak secara besar-besaran untuk merebut peluang mendapatkan stok simpanan perak pada harga murah. Seorang warga Austria telah membeli berpuluh kilogram perak untuk simpanan dan selepas itu pelabur perak berpengalaman dari Bangi pula telah mula membeli 10 kg perak dan seterusnya pembelian perak oleh beberapa penyimpan perak. Penyimpan perak berpengalaman pastinya mempunyai pengalaman dan dapat meramal harga perak seperti kata orang-orang tua “Sekilas ikan di air, dapat mengetahui jantan atau betina”. Silver mempunyai potensi kenaikan harga yang sangat besar berbanding emas sehingga ramai pakar logam berharga lebih suka perak berbanding emas.

Pelabur Jongkong Perak

Pelabur Jongkong Perak

Kini masa terbaik mula pelaburan perak dengan beli jongkong perak sebagai penjana harta, simpanan bekalan kecemasan dan keuntungan dalam pelaburan. Pada tahun 2019 harga emas telah melonjak naik tetapi harga perak masih lagi rendah merupakan satu alasan utama untuk mula membeli perak sebagai portfolio pelaburan terbaik. 10 alasan utama kenapa mula membeli perak sebagai pelaburan seperti di bawah.

10 ALASAN BELI PERAK 2019 UNTUK PELABURAN PERAK

Kenapa beli perak 2019 untuk mula pelaburan silver :

Harga Perak Semasa

Harga Perak Semasa

1.#Harga Perak Murah

Harga Jongkong perak masih kekal rendah berbanding emas yang telah mengalami kenaikkan harga tahun 2019. Harga 1 gram jongkong perak 999 pada 18 Ogos 2019 hanya RM2.69 segram berbanding harga jongkong emas 999.9 iaitu RM213 segram. Harga emas telah mengalami kenaikan sejak Jun 2019 namun harga perak kekal rendah menyebabkan peluang masa terbaik membeli perak sebagai pelaburan kerana kebiasaannya bentuk kenaikkan harga emas dan perak adalah hampir sama. Perhatikan graf 10 tahun emas dan perak di atas.

2.#Nisbah Harga Emas Dengan Harga Perak.

Nisbah Harga Perak Dengan Emas

Nisbah Harga Perak Dengan Emas

Nisbah harga emas dengan harga perak kini tinggi dari nisbah sebenar menunjukkan harga perak kini berada pada harga termurah. Nisbah harga emas dengan harga perak termahal adalah pada tahun 2011 iaitu berada pada nisbah sekitar 1 : 30, dan termurah pada tahun 2008 iaitu ketika nisbah atau ratio sekitar 1 : 88. Nisbah harga emas dengan harga perak kini 213/2.69 iaitu pada kadar 1:79 menunjukkan harga Silver lebih murah (under value). Jadi kini masa paling sesuai beli emas. Nisbah emas / perak (harga emas dibahagikan dengan harga perak) boleh memberi petunjuk tentang logam yang mungkin menjadi pembelian yang lebih baik pada bila-bila masa.

3.#Potensi Keuntungan Pelaburan Perak Lebih Besar Dari Emas.

Potensi Pelaburan Perak

Potensi Pelaburan Perak

Potensi Keuntungan pelaburan perak adalah 2 atau 3 kali lebih besar daripada pelaburan emas. Pasaran perak lebih kecil berbanding pasaran emas, jadi sedikit impak akan memberi kesan yang besar terhadap kenaikan atau penurunan harga perak. Contoh dari sudut pergerakan harga, apabila emas naik, silver akan naik lebih 2 atau 3 kali ganda daripada emas. Kadar volatility harga perak 1.6 kali ganda berbanding emas dan sebaliknya jika harga turun. Tahun 2010 – 2011, harga emas naik dalam 35%, tapi harga silver naik 100% dan sebaliknya bila harga emas turun 30%, harga silver jatuh balik 60%. Jadi keuntungan dalam pelaburan perak lebih besar dan sebaliknya risiko juga lebih tinggi, namun pada masa sekarang tahun 2019 adalah masa paling sesuai beli perak kerana harga perak berada pada harga terendah dan peluang kenaikkan harga perak setelah harga emas menaik tahun 2019.

Berdasarkan potensi pelaburan silver yang lebih besar, pada pandangan saya lebih baik perbanyakkan pelaburan emas daripada pelaburan silver kerana pelaburan silver lebih berisiko dengan volume kenaikkan dan penurunan harga lebih tinggi dan sesuai untuk simpanan jangka panjang. KLIK CARA BELI EMAS GAP MINIMA RM100 untuk mula pelaburan emas Public Gold dan seterusnya boleh di campur dengan pelaburan perak.

4.#Peningkatan Permintaan Perak Dalam Perindustrian

Peningkatan Permintaan Perak

Peningkatan Permintaan Perak

Silver digunakan dalam hampir setiap industri utama dari barangan elektronik, perubatan, panel solar dan sebagainya menyebabkan permintaan tinggi terhadap perak sedangkan pengeluaran Silver dari lombong berkurangan kerana silver terpakai seperti dalam alat elektronik akan terbuang begitu sahaja tanpa di kitar semula kerana kos kitar semula silver tidak berbaloi berbanding emas. Mike Maloney dalam bukunya berkata, “Dari semua elemen, perak adalah logam yang sangat diperlukan. Ia digunakan dalam hampir semua konduktor elektrik, konduktor haba dan reflektor. Kehidupan moden, seperti yang kita ketahui, tidak akan wujud tanpa perak. “

Kegunaan perak dalam pelbagai industri dan produk yang terus berkembang kegunaanya seperti pada telefon bimbit, komputer, pemangkin industri plastik dan bahan kimia, komponen panel solar, perubatan dan sebagainya. Kegunaan perindustrian untuk perak terus berkembang dan dengan munasabah menjangkakan sumber permintaan perak terus kukuh.

5.#Perak adalah Wang Fizikal

Perak adalah seperti emas merupakan wang fizikal sejak zaman dahulu kala. Pada zaman Rasulullah, matawang emas dikenali dinar dan matawang perak adalah dirham. Emas dan perak adalah bentuk wang utama, kerana ia tidak dapat dicipta dan dimusnahkan seperti kertas atau bentuk digital. Jadi, perak adalah wang fizikal yang selamat sepanjang masa. Jongkong perak mudah dijual beli seluruh dunia dan boleh di pajak di Arrahnu. Klik TEMPAT TERBAIK UNTUK PAJAK EMAS DAN PERAK.

Pelaburan terbaik,pelaburan yang bijak atau pelaburan paling selamat dari pengaruh inflasi, peperangan, pergolakan politik adalah pelaburan emas atau pelaburan perak seperti hadis dibawah  :

Abu Bakar ibn Abi Maryam meriwayatkan beliau mendengar Rasulullah SAW bersabda:

“Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpan lah DINAR (EMAS) dan DIRHAM (PERAK) untuk digunakan.”

6.#Ramalan Harga Perak

Ramalan harga perak akan terus naik dalam pasaran normal dimana pada tahun 2020 harga perak diramalkan berharga $ 35. Jika beli perak sekarang pada harga $16 seauns, maka pada tahun 2020 diramal berharga $ 35 seauns iaitu kenaikan harga perak melebihi 100%.

Ramalan Harga Perak 2019 Hingga 2025

Ramalan Harga Perak 2019 Hingga 2025

Ramalan Perak Tahun 2019 hingga 2025

  • 2019 Ramalan Harga Perak: $ 20
  • 2020 Ramalan Harga Perak: $ 35
  • 2025 Perak Harga Ramalan: $ 169

KLIK GOLD SILVER PRICE PREDICTION untuk melihat ramalan harga perak dan emas tahun 2019 hingga 2025

7.#Permintaan Dunia Berkembang

Permintaan Perak Di China

Permintaan Perak Di China

Permintaan dunia terhadap perak terus meningkat bukan sahaja daripada produk pembuatan elektronik tetapi juga daripada negara Cina dan India. Cina dan India merupakan negara raksaksa yang mempunyai pertalian budaya terhadap emas dan perak yang akan memberi kesan terhadap harga perak. Dengan perkembangan populasi dan pertumbuhan permintaan terhadap perak akan melonjakkan harga perak di masa depan.

8.#Bekalan Perak Semakin Berkurang

Bekalan perak semakin berkurang dan jatuh 72.1% dalam tempoh 5 tahun selepas harga perak  terhempas pada 2011. Akibatnya, pelombong terpaksa berebut untuk mengurangkan kos untuk mendapat keuntungan. Penerokaan dan pembangunan lombong perak baru diberhentikan secara dramatik dan pastinya akan mengurangkan jumlah bekalan perak. Apabila bekalan perak berkurang dengan permintaan yang tinggi, harga perak akan melonjak naik.

9.#Jongkong Perak adalah Aset Harta Selamat

Penyimpanan jongkong perak adalah aset harta yang selamat, peribadi dan sulit dan mudah di bawa ke mana sahaja walaupun ke luar negara. Perak fizikal juga merupakan lindung nilai ketara terhadap semua bentuk penggodaman dan jenayah siber. Mata wang fiat adalah salah satu yang disokong pada iman dan bukannya sumber yang nyata, dan sekarang semua mata wang dunia adalah mata wang fiat. Seperti yang telah ditunjukkan oleh sejarah kepada kami, sistem mata wang jenis ini ditakdirkan untuk gagal. Dengan memegang pelaburan ketara seperti emas dan perak, pelabur dapat melindungi portfolio mereka terhadap kemalangan yang akhirnya berlaku di dalam sistem ekonomi dan mata wang dunia

10.#Perak adalah Polisi Insurans

Perak adalah polisi insurans terhadap kemelesetan ekonomi, inflasi dan kejatuhan nilai wang. Sejarah telah membuktikan bahawa pelabur logam berharga, seperti perak yang bebas daripada kemelesetan atau kejatuhan ekonomi, inflasi serta penyelamat kejatuhan nilai wang yang pasti akan berlaku. Penyimpanan emas dan perak adalah polisi insurans percuma terhadap kemelesetan ekonomi dan pelindung kejatuhan nilai wang.

Pada paras harga perak semasa yang murah, kos insurans sangat murah iaitu dengan hanya membeli perak sebagai polisi insuran untuk menjana kekayaan, pelindung kejatuhan nilai wang, bekalan kecemasan, pelaburan yang menguntungkan dan pengelak kebocoran wang.

Pelaburan Perak Public Gold

Pelaburan Perak Public Gold

Flatform terbaik untuk pelaburan silver adalah Public Gold kerana satu-satu syarikat pelaburan yang menjual dan membeli jongkong perak atau silver bar mengikut harga antarabangsa 24 jam. Public Gold adalah “The Best Silver Trading Platform” yang patuh syaariah, senang dibeli, senang dijual, mudah dipajak, lebih menguntungkan kerana harga jual balik silver Public Gold lebih tinggi disebabkan kadar spreadnya rendah berbanding silver jenama lain dan merupakan platform pelaburan silver terbaik di Malaysia.

BAGAIMANA CARA BELI SILVER PUBLIC GOLD?

Pilihan untuk membeli jongkong silver, syiling perak dirham atau program kumpul perak (SAP) Public Gold iaitu :

Silver Bar Public Gold

Silver Bar Public Gold

  1. #Beli Perak Di Cawangan Public Gold

Terus kunjungi MANA-MANA 18 CAWANGAN PUBLIC GOLD BERDEKATAN untuk beli syiling perak (dirham) atau silver bar secara tunai dan terus bawa balik jongkong perak yang dibeli (cash and carry). Masa beli silver atau dirham, pastikan beritahu kepada staf Public Gold “NAMA INTRODUCER MOHD ZAIDI BIN JUNUS, KOD PG001425” sebagai Introducer iaitu pembimbing dalam pelaburan silver Public Gold. Selepas beli, wassap kepada saya +6019 918 5593 untuk saya tunjukkan panduan menjadi pelabur dan peniaga emas dan silver yang berjaya.

  1. #Beli Silver Secara Online
Perak 10 Dirham Public Gold

Perak 10 Dirham Public Gold

Daftar percuma atau register sebagai ‘ahli’ di website Public Gold dengan menulis kod introducer PG001425 atau KLIK DAFTAR PERCUMA AHLI PUBLIC GOLD, kemudian terus buat order secara online dan bayar secara online atau bayar tunai di cawangan Public Gold berdekatan dan terus dapat silver yang di beli. Pelaburan perak boleh dimulai dengan membeli perak 10 dirham yang berharga RM155.  klik PANDUAN BELI EMAS DAN PERAK PUBLIC GOLD untuk panduan beli emas dan perak Public Gold.

  1. #Beli Akaun Silver SAP

Program kumpul silver atau Silver Accumulation Program (SAP) adalah program kumpul perak dalam akaun fizikal SAP untuk kumpul perak sedikit demi sedikit minima RM100 dan dapat mengeluarkan pelbagai jongkong perak fizikal dari akaun SAP. Silver Accumulation Program (SAP) adalah sama seperti Gold Accumulation Program (GAP). Program SAP Public Gold adalah kemudahan simpan silver modal kecil patuh syariah iaitu boleh beli silver minima RM100 setiap kali belian, dan boleh keluarkan silver fizikal bila jumlah mininum cukup 250 gram dan boleh pilih mana-mana item silver bar samada 250 gram, 500 gram, 1 kilogram atau 5 kilogram silver bar, asalkan cukup baki dalam Akaun Silver SAP.

Cara beli silver program SAP iaitu dengan transfer atau bank in minima RM100 ke akaun bank PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD (Maybank : ke akaun bernombor 5571-3923-8048  atau Public Bank : ke akaun bernombor 3167-52-0833) dan snap/ambil gambar slip/resit transfer dan hantar gambar resit transfer/bank in berserta maklumat diri ke whatsapp saya 019-9185593 untuk di proses. Kaedah belian silver SAP sama macam panduan beli Akaun Emas GAP, tetapi masa beli SAP tulis “Beli Silver SAP”. Maklumat lanjut beli emas SAP atau GAP klik CARA BELI EMAS GAP ATAU SILVER SAP PUBLIC GOLD

  1. #Beli Perak Melalui Dealer

Jongkong perak, syiling dirham dan silver SAP Public Gold boleh juga dibeli melalui bantuan dealer perak Public Gold, dengan whatsapp 0199185593 Mohd Zaidi Bin Junus, Pg00142 Master Dealer Emas Dan Perak Public Gold sejak 2010.

10 sebab beli jongkong perak 2019 untuk memulakan pelaburan silver pada masa terbaik dengan harga perak termurah dapat memberi ilmu bermanfaat tentang pelaburan perak dan terus bertindak bijak denganmembeli silver sebagai simpanan aset harta, penjana keuntungan pelaburan, bekalan dana kecemasan, pelindung kemelesetan ekonomi, penyelamat kejatuhan bilai wang dan pengelak kebocoran wang. Pakar-pakar logam mengatakan bahawa silver adalah “gold in future”.

“SILVER ADALAH EMAS MASA DEPAN”

MOHD ZAIDI JUNUS